Eikenprocessierups
bestrijding

Heeft u last van de Eikenprocessierups?

Met onze professionele apparatuur helpen wij u graag met het bestrijden van de Eikenprocessierups. Voor zowel gemeenten, bedrijven als particulieren kunt een beroep doen op onze dienstverlening ‘Eikenprocessierups bestrijding’.

Preventie bestrijding

Wij adviseren om bomen preventief te behandelen op locaties waarop een verhoogd risico geldt. Dit zijn onder andere winkelcentra, schoolpleinen, begraafplaatsen, fietspaden, recreatieterreinen maar ook particuliere terreinen en tuinen. Het preventief bestrijden van de Eikenprocessierups wordt uitgevoerd door ons gecertificeerd team van specialisten. Met behulp van een boomnevelspuit wordt een biologisch middel of nematoden (aaltjes) in de kroon van de boom aangebracht. De spuitvloeistof krijgt door de elektrostatische werking van de machine een negatieve lading mee, waardoor deze goed hecht aan de bladeren. Eikenprocessierups bestrijding zorgt niet alleen voor minder overlast, maar ook een betere leefomgeving.

Hoe werkt het?

Als het product op het blad gespoten wordt, eten de rupsen de sporen op. In het rupsenlichaam worden de bacteriën actief, ze vermenigvuldigen zich en scheiden sporen en eiwitkristallen af. Bij de afbraak van deze eiwitkristallen komt een stofje vrij dat de darmwand aantast. Dit zorgt ervoor dat de rups na enkele uren stopt met het eten van het blad. Ongeveer 2 tot 5 dagen na opname van het product sterven de Eikenprocessierupsen. Het biologische middel is niet schadelijk voor mens en milieu. Ook de natuurlijke vijanden van de rups, zoals de sluipwespen, vliegen, bijen en mijten, worden niet door het middel aangetast.

Door deze wijze van bestrijding wordt voorkomen dat de Eikenprocessierupsen zich vermenigvuldigen. Hiermee wordt dus vooraf overlast beperkt en een beheersbare situatie gecreëerd. CleanNL heeft hiervoor de gespecialiseerde apparatuur en wij adviseren dan ook om niet zelfstandig de Eikenprocessierups te bestrijden. Eikenprocessierups bestrijding is een gespecialiseerd vak, schakel daarom een gespecificeerd bedrijf in. Neem daarom contact met ons op 085-130 42 19 of mail ons op info@cleannl.nl.

Contact opnemen?

Geïnteresseerd in het laten bestrijden van de eikenprocessierups en wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Doordeweeks bereikbaar vanaf 8:00 t/m 17:00. Bezoekadres: Vijverweg 8 D, 7641 LH Wierden

085 130 42 19 info@cleannl.nl

Een team van professionele en gepassioneerde medewerkers staat klaar om u te helpen met uw gevelrenovatie. Veel van onze opdrachtgevers in zowel de privé- als zakelijke sector zijn u voor gegaan en tevreden over onze dienstverlening.

Afspraak inplannen?

Hoe klanten ons beoordelen?

Gemeente Twenterand

Twenterand, Overijssel

Gemeente Tubbergen

Tubbergen, Overijssel

Gemeente Almelo

Almelo, Overijssel

Eikenprocessierups bestrijding door ons laten uitvoeren?

Laat uw gegevens achter en laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers.

    Contact opnemen?

    Geïnteresseerd in het laten bestrijden van de eikenprocessierups en wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Doordeweeks bereikbaar vanaf 8:00 t/m 17:00. Bezoekadres: Vijverweg 4, 7641 LH Wierden

    085 130 42 19 info@cleannl.nl

    Een team van professionele en gepassioneerde medewerkers staat klaar om u te helpen met uw gevelrenovatie. Veel van onze opdrachtgevers in zowel de privé- als zakelijke sector zijn u voor gegaan en tevreden over onze dienstverlening.

    Afspraak inplannen?