Luchtgommen

Van oud naar nieuw

Luchtgommen is een relatief nieuwe techniek om oppervlakken terug te brengen naar hun originele staat door oude afweringslagen te verwijderen. Luchtgommen is een niet-destructieve manier van stalen met een schurend, gommend effect zonder harde inslag. Zo blijft de ondergrond onbeschadigd terwijl oude afweringslagen toch verwijderd worden. Lees hier daarom alles over de methode luchtgommen.

Meest duurzame methode

Luchtgommen is een veel gebruikte term wat voor een vorm van fijnstralen gebruikt wordt. De term luchtgommen wordt vaak gebruikt in combinatie met ontlakken van hout, maar ook het reinigen van natuursteen etc. Met deze techniek worden verf, vernis, vuil of waslagen zonder enige beschadiging verwijderd van hout en steenachtige ondergronden. Doordat er met luchtgommen veel minder materiaal gebruikt word als bij zandstralen is de techniek ook nog veel economischer. Deze methode wordt ook toegepast bij ‘Gevelreiniging’, klik hier voor meer informatie over gevelreiniging.

Luchtgommen

Hieronder de 5 hoofdpunten die van toepassing zijn bij luchtgommen:

 • Zeer fijne straalmiddelen met een “diamantvormige” structuur zoals GMA® Garnet 200 en 350 mesh. De structuur van de straalkorrel mag niet te scherp zijn om inslag te voorkomen.
 • Met luchtgommen wordt gebruik gemaakt van een zeer lage druk in combinatie met een grote nozzle. De straalkorrel krijgt dan een andere flow, wat zorgt voor een “gommend” effect zonder inslag. Het straalmiddel word als het ware gemanipuleerd in een roterende beweging.
 • De positie van het pistool tot de ondergrond is belangrijk. Wanneer u het pistool schuiner positioneert, hebben de straalkorrels geen rechte inslag, maar een gommend effect wat uw ondergrond ten goede komt.
 • Een licht draaiende beweging met het pistool geeft een draaiing wat de hoek van inslag ook positief beïnvloed. Met name bij het reinigen van hout en steenachtige ondergronden geeft dit een verschil. Om deze reden is ook het gepatenteerde Helix® systeem ontwikkeld.
 • Conische nozzles (spuitopeningen) zorgen voor een brede “waaier” van straalmiddelen zodat een mooi gelijkmatig resultaat behaald word zonder beschadigingen aan de ondergrond.

Contact opnemen?

Geïnteresseerd in luchtgommen en wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Doordeweeks bereikbaar vanaf 8:00 t/m 17:00. Bezoekadres: Vijverweg 8 D, 7641 LH Wierden

085 130 42 19 info@cleannl.nl

Een team van professionele en gepassioneerde medewerkers staat klaar om u te helpen met uw gevelrenovatie. Veel van onze opdrachtgevers in zowel de privé- als zakelijke sector zijn u voor gegaan en tevreden over onze dienstverlening.

Afspraak inplannen?

Hoe klanten ons beoordelen?

Fam. Bergers

Rijssen

Fam. Nijhof

Wierden

Fam. Schulens

Enter

Luchtgommen door ons laten uitvoeren?

Laat uw gegevens achter en laat u vrijblijvend adviseren door onze medewerkers.

  Contact opnemen?

  Geïnteresseerd in luchtgommen en wilt u meer informatie of een offerte aanvragen? Doordeweeks bereikbaar vanaf 8:00 t/m 17:00. Bezoekadres: Vijverweg 4, 7641 LH Wierden

  085 130 42 19 info@cleannl.nl

  Een team van professionele en gepassioneerde medewerkers staat klaar om u te helpen met uw gevelrenovatie. Veel van onze opdrachtgevers in zowel de privé- als zakelijke sector zijn u voor gegaan en tevreden over onze dienstverlening.

  Afspraak inplannen?